10|MAR|dV|19H| MEMORIA DEL ANTIFRANQUISMO EN EL PAIS VASCO

AHOBETEHITZ-DEVORALLETRES. Presentació literària amb pintxos. Euskal Etxea. Gratuït/Doan

Cicle Devoralletres-Ahobetehitz

Presentació literària + pintxos + Cervesa del Montseny.

Presentació de llibre de la mà del seu autor Pedro Ibarra, acompanyat per les diputades Mireia Boya (CUP) i Montserrat Palau (JxSí).

Pedro Ibarra narra en aquest llibre els seus records de com van ser al País Basc els anys de la lluita social i política contra la dictadura. Una memòria personal i col·lectiva que s’estén des de mitjans dels anys 60 fins a la mort del dictador i els primers compassos de la transició. Ibarra relata com i per què es va ficar -juntament amb la seva companya Carme- en aquella lluita i quin era el clima social que la va propiciar. En el seu relat s’expliquen no tant anècdotes precises de les coses que van passar en aquells anys, sinó per què i com van passar. Així, aquesta memòria de l’antifranquisme testimonia amb quins objectius es van organitzar i van batallar grups, organitzacions i moviments socials de tota mena que, en un procés de construcció popular, on totes les expectatives estaven obertes, van posar en escac al moribund règim franquista.

Ibarra estarà acompanyat de les dues diputades catalanes que van defensar al Parlament la proposició de llei per anul·lar els consells de guerra del franquisme.