09|SET|Dv|19h| Presentació llibre

EH AVUI: Presentació llibre. Euskal Etxea. Gratuït/Doan

Euskal Herria. De la desesperança al camí unilateral a la pau(2007-2011).
Presentació del llibre a càrrec del seu autor Pau Pérez, Martxelo Otamendi, director del diari Berria i Antoni Segura, doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona.

El conflicte basc ha estat un objecte d’estudi força silenciat i manipulat, ja que darrere d’aquest sempre ens hem trobat un munt d’interessos partidistes. Les lectures de confrontació en termes de derrota o victòria deixen de costat altres elements molt importants per a construir la història del que va passar en l’última pàgina del conflicte armat. En aquest treball no sols es pretén assolir el relat de l’enfrontament i la consegüent violència, sinó que més bé se centra en com va ser possible resoldre la confrontació armada i continuar amb la via política.

Quins van ser els elements principals que van possibilitar la fi del conflicte armat a Euskal Herria i què els feia diferents dels altres intents d’assolir la pau? Quines són les motivacions que faran nàixer en l’Esquerra Abertzale diverses reflexions sobre el menester d’un canvi d’estratègia? Quin pes tenen els actors internacionals en la mediació i resolució del conflicte basc?