09|JUL|DS|11h|RUTA PER LA MINA

La memòria de la ciutat. Ruta pel barri de La Mina. GRATUÏT/DOAN

CAL RESERVAR PLAÇA AQUÍ

Com diuen des de La Mina (desdelamina.net), “…perquè els mapes només tenen una petita llegenda a un costat i necessitem més fites que ens serveixin de guia…”, hem decidit fer un relat de la ciutat, una memòria de la ciutat diferent i distant de la que surt a les guies, atenent sobre tot a aquelles parts de la nostra ciutat més desconegudes, més estigmatitzades, més apartades del centre turístic i massificat.

Quantes vegades heu estat al barri de La Mina? I quantes vegades heu sentit parlar d’ella? Perquè no conèixer-la de primera mà, de la mà de les entitats i persones que hi treballen i hi viuen allà? Vine i descobreix una altra ciutat, la ciutat on també hi viu La Mina.


La Mina auzoa Bartzelonako auzo zigortuenetakoa da, estigmatizatuena agian. Zenbat aldiz entzun dugu La Minari buruz hitz egiten? Eta zenbat aldiz izan zara bertan? Zergatik ez ezagutu auzoa bertan lan egin eta bertan bizi direnen eskutik? Zatoz eta ezagutu beste Bartzelona bat, erdigune turistiko eta masifikatutik kanpo dagoen Bartzelona bat.

La Mina auzotik dioten bezala, “…mapek soilik legenda bat agertzen dute albo batean, eta gida modura baliatzeko gehiago behar dugu…”. Horregatik hiriaren kontakizun ezberdin bat, hiriaren oroimen ezberdin bat egin nahi dugu Euskal Etxetik, erdigune ezagunetik urrundua, batez ere auzo ezezagun, estigmatizatu eta urrutiratuenei arreta paratuz.