09 MAR|DV|20H| RUTA: Vida, resistència i lluita al Gòtic!

RUTA · Places limitades · Gratuït/Doan

[RESERVAR PLAÇA] PLACES ESGOTADES!

 

Barcelona ha esdevingut una de les principals destinacions turístiques a escala mundial els darrers anys de forma indiscutible. Cada any més de 30 milions de turistes visiten els barris d’aquesta ciutat, dels quals la meitat només estan una mitjana de vuit hores, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona. Convertir la ciutat de Barcelona en un destí turístic ha sigut l’objectiu de tots els governs municipals dels últims 30 anys.
El barri Gòtic és el nucli més antic de Barcelona i el seu centre històric, i és on es troben la majoria dels edificis i carrers amb significació històrica que són els més visitats de tota la ciutat. Alhora també trobem un barri on el 52% dels edificis allotgen pisos turístics.
Al llarg dels segles el Gòtic ha assumit el paper de centre de representació política i institucional com també ha sigut l’epicentre de vida, resistències i lluites de la classe treballadora al bell mig de la ciutat de Barcelona. Malauradament la majoria de visites guiades turístiques, rutes culturals i recorreguts de memòria històrica ofereixen una visió esbiaixada, folklòrica i amaguen una part important del patrimoni lluitador que durant segles han sigut testimoni les cantonades, places i carrers del Gòtic.
Revoltes de les classes populars contra la misèria borbònica, avalots d’aquelles que no van creure que el règim del 78 i la Constitució Espanyola fos un paradigma de democràcia, insurreccionalisme obrer i pistolerisme patronal a principis del S.XX, milícies antifeixistes que van esclafar el cop d’Estat feixista i l’inici de la revolució social del 36’, intervencions urbanístiques de la burgesia barcelonina a finals del S.XIX i principis del XX per canviar el discurs i el relat històric són algunes coses, no les úniques, que podreu descobrir a la ruta organitzada per l’Euskal Etxea: Vida, resistència i lluita al Gòtic!
El divendres 9 de març a les 20h us convidem a totes aquelles que voleu conèixer una mica més el passat, i també el present, del Gòtic a participar d’aquest recorregut que ens permetrà conèixer el barri des d’una altra òptica i repensar plegades cap a on avança i què podem fer nosaltres perquè aquest indret de Ciutat Vella es torni a omplir de vida i memòria popular.