13|mai|ds|19h| UN ULL DE VIDRE

LITERALDIA: Presentació de Llibre · Llibreriu No Llegiu (Poblenou) · Gratuït/Doan

Miren Agur Meabe presentarà el seu llibre “Un ull de vidre”, acompanyat per Jon Elordi, un dels traductors del llibre.

Una dona es retira a les Landes fugint del patiment que li genera una ruptura amorosa. Busca la pau escrivint sobre les pèrdues de la vida, sobre sí mateixa, sobre el desamor i la llibertat, i compartint els dubtes que se li plantegen durant el procés creatiu amb una “tu” a la que imagina a l’altre costat del paper.

Un relat, on, barrejant un estil cru i precís amb una riquesa lèxica i un toc de lirisme i una bona dosi d’autoironia, l’autora Miren Agur Meabe es dóna el permís de despullar-se sense embuts i d’una manera admirable i inspiradora, amb una sinceritat que ens convida a treure’ns del damunt la nostra pròpia hipocresia i l’autoimatge manipulada amb què intentem convèncer a les altres persones i a nosaltres mateixes.

Un ull de vidre, coeditat per Pol·len edicions i Pamiela etxea, ha estat traduït per Jon Elordi i Laia Noguera, i el disseny de coberta és de Mai-t Carbonell.

 

Miren Agur Meabek “Un ull de vidre” liburua aurkeztuko du itzultzaileetako bat izan den Jon Elordiren laguntzarekin.

Amodio erlazio batek utzitako saminetik ihes egin nahian Landetan babesten da emakume bat. Bakea bilatzen du bizitzaren galerez, maitasun ezaz, askatasunaz eta bere buruaz idatziz eta prozesu kreatiboan zehar sortzen zaizkion zalantzak paperaren beste aldean irudikatzen duen “zu” batekin elkarbanatuz.

Miren Agur Meabe biluzik aurkezten da estilo gordina eta zehatza, lexiko aberatsa, lirismo puntu bat eta autoironia dosi ederra nahasten dituen kontakizun honetan. Miresgarria eta inspiratzailea da aurkezten duen zintzotasuna, eta gure hipokresia eta besteak zein gu konbentzitzeko erabiltzen dugun auto-irudi manipulatua alboratzera gonbidatzen gaitu.

Un ull de vidre, Pol·len edicions eta Pamiela Etxeak editatu dute elkarlanean eta Jon Elordik eta Naia Noguerak egin dute itzulpena. Azaleko diseinuak Mai-t Carbonellen zigilua du.