12|DES|ds|20h|ERBESTE

Teatre [Arts escèniques] · Euskal Etxea · Preu: 10€ (socis i sòcies 7€)

Espectacle de teatre, a càrrec de Rakel Ezpeleta i amb la producció d’Errateke Konpainia, Plataforma l’Específica eta festival BAD.

Una dona que no sap parar… cerca nous camins cap al seu futur somiat, emigrant una vegada i una altra. Aconsegueix superar la malenconia que sent pel seu passat i les terres que deixa omplint d’acció i ironia cada segon de la seva vida.

Erbeste és una dona amb vocació d’intèrpret que transita múltiples ubicacions, ocupacions, gèneres, idiomes, registres, textures i contextos en el seu afany per trobar el lloc que li correspon. Tan acostumada està a adaptar-se i intentar encaixar que s’està oblidant de les seves arrels. Tantes projeccions calidoscòpiques veu de la seva imatge, que es desorienta. Erbeste vol arribar a ser capaç de ser el que la resta pugui demanar-li que sigui. Algú li va dir que això formava part de la vida de comediant, però també li va dir que per triomfar calia ser genuí… I això, on es troba?

 

“Erbeste” interpretatzaile bokazioa duen emakume bat da, eta kokaleku, okupazio, genero, hizkuntza, erregistro, ehundura eta testuinguru ugari igaroko ditu, dagokion tokia aurkitu nahian. Hain ohitua dago egokitzen eta bat etortzen saiatzen, ezen bere erroez ahazten ari baita. Bere irudiaz hainbeste proiekzio kaleidoskopiko ikusten duenez, nahasi egin da. “Erbestek” zera lortu nahi du: besteek eskatzen dioten hori izateko gaitasuna.

Norbaitek esan zion hori antzezlearen bizitzaren parte zela, baina, era berean, arrakasta izateko benetakoa izan behar zela. Eta hori non dago?