Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LITERALDIA – Mirades feministes: Mari Luz Esteban i Mireia Sallarès en conversa

24 April, 2023 / 1:00 pm 3:00 pm

La poeta i antropòloga basca Mari Luz Esteban i l’artista visual catalana Mireia Sallarès parlaran de l’amor des d’una mirada feminista. Un diàleg travessat per la poesia, la filosofia, l’antropologia i les arts visuals moderat per Begonya Saez, coordinadora del Mínor en Estudis de Gènere.  

Mari Luz Esteban és professora d’Antropologia Social a la Universitat del País Basc i una referència en l’àmbit de l’antropologia i l’activisme feminista. És autora de diversos llibres, entre els quals destaquen Antropología del cuerpo: género, itinerarios corporales, identidad y cambio (Edicions Bellaterra, 2004) i Crítica del pensamiento amoroso (Edicions Bellaterra, 2011). A més, ha escrit els poemaris Manifest de la nova dona vella (Pol·len, 2020) i La mort de la meva mare em va fer més lliure (Po·len, 2016). 

Mireia Sallarès és una artista visual que sovint basa la seva creació artística en la investigació antropològica. Entre els seus treballs destaquen: Las muertes chiquitas (2007-2013) i Kao malo vode na dlanu (Com una mica d’aigua al palmell), un projecte sobre l’amor a Sèrbia (2019) que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals. 

Entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala.

UAB, Sala Cinema

Plaça Cívica
Bellatera, 08193
+ Google Map
935 81 11 11